Bir programlama dili nasıl öğrenilir?

 Programlamaya başlamadan önce elbette bir programlama dili bilmemiz gerekir. Öğreneceğimiz programlama dilini ise yapmak istediğimiz işe, projeye göre seçeriz. Şimdi bir düşünelim, öğrenmek istediğimiz programlama dilini belirledikten sonra  ilk yapmamız gereken içinde olduğumuz yüzyılın  en büyük nimeti olan internetimizi açıp türkçe kaynak aramamız gerekir. Önceki senelerde türkçe kaynak bulmakta çok zorlanırken günümüzde çok uç bir dil seçmediysek onla ilgili kaynak bulmak çok da zor değil.
...




Eveet, gerekli kaynağıda bulduysak yapmamız gereken kendimize bir çalışma programı hazırlamak. Bunu çoğu kişi yapmasa da şu gün şurayı öğreneceğim diyip kendinizi düzene sokmak her zaman daha iyidir.

Çalışma programını da ayarladığımıza göre artık yapmamız gereken çalışmaya başlamak unutmayın eğer bir gün bile üşenip çalışmazsanız düzeniniz kaybolacak ve de çok büyük ihtimalle çalışmayı bırakacaksınız. O yüzden her gün az da olsa konunun bir kısmını öğrenin.

Uygulamak, gelelim en önemli kısıma şu ana kadar yaptığımız tüm işleri teorik olarak yaptık, artık öğrendiğimiz şeyleri pratiğe dökmemiz gerek. Öğrendiğimiz her kod bloğuyla ilgili bi örnek çalışma yapmak , o kod bloğunun aklımızdan uçmasını engelleyecek yani kalıcı olmasını sağlayacaktır.
Sonraki
« Prev Post
Önceki
Next Post »

Konu Dışı Yüz ifadelerini GösterYüz ifadelerini gizle

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Yorumlarınız için teşekkürler :)