Batarya Kalibrasyonu Nasıl Yapılır?

Talihsiz bir kaza sonucu ekranını -üzerinize afiyet- patlattığım HTC 8S telefonumu kullanılamaz hale getirdikten sonra babamdan yadigar Samsung Galaxy S3 ile android dünyasına girmiş oldum. İlk başlarda batarya performansı gayet iyi giderken (yaklaşık 10 saat)  benim hayvan gibi şey yapmam yani telefonu uygulamalar ile doldurmamdan sonra batarya performansı yaklaşık 3 saatlere düştü. Bunun üzerine kapsamlı bir araştırma sonucunda batarya kalibrasyonunun aslında benimki gibi eski ve yoğun kullanılmış telefonlarda ve de yeni rom atılmış cihazlarda ne kadar önemli olduğunu öğrendim ve iki haftalık süreçte bataryamda ciddi performans artışı yakaladım. Bu yüzden uzun zaman sonra yazdığım bu yazıda batarya kalibrasyonunun nasıl yapıldığını göstereceğim.

Önemli! Bu işlemi yapabilmek için telefonunuzun Root'lu olması gerekir. Root'lu olmayan telefonlarda işe yaramayacaktır. Root nasıl atılır? adlı makalemize gitmek için tıklayın. (yakında gelecek.)

Batarya Kalibrasyonu Nasıl Yapılır?


İlk öncelikle aşağıdaki Google Play butonuna basarak Battery Calibration isimli uygulamayı indirin.






Uygulamayı yükleyip açtıktan sonra karşınıza böyle bir ekran çıkıcak. Bu ekranda hali hazırda yapılması gerekenler verilmiş ama biz yinede yazalım.

1-Telefonunuzu şarja takın ve %100 olana kadar şarjda bekletin. (Benim tavsiyem tam şarj olduktan sonra 15 dakika kadar daha bekletin.)

2- Telefonunuz tamamiyle şarj olduktan sonra ortadaki Battery Calibration butonuna basın.

3- Butona bastıktan sonra "Calibration Success" yazısı ekrana geldiğinde uygulamayı kapatın ve telefonunuzu şarjdan çıkarın.

4- Geçmiş olsun, bataryanız kalibre edildi.

Uygulamanın yaptığı temel şey android sistemindeki batterystats dosyasını silip yeniden oluşturmak böylece batarya hangi seviyeye geldiğinde %100 olduğunu tam olarak anlayacak ve bizde batarya kapasitemizi sonuna kadar kullanabileceğiz.

Sonraki
« Prev Post
Önceki
Next Post »

Konu Dışı Yüz ifadelerini GösterYüz ifadelerini gizle

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Yorumlarınız için teşekkürler :)