Tamam İyi Arduino, Raspberry, Phtyon, Yapay Zeka Falan da… Sonuç?

Tamam İyi Arduino, Raspberry, Phtyon, Yapay Zeka Falan da… Sonuç?
    
Her zaman daha iyisine ulaşmak için daha iyisinin olduğu hayal etmek gerektiğini düşünen birkaç insan uğraşmış.. Güzel şeyler de çıkmamış değil .. Aralarında çok kaliteli olanları var.. Neler mi? Ihhh.. Sadece birkaç klip.. Ama aslında gerçekten hayal gücünün sınırlarını zorlayabiliyorlar diyebilirim..
     Eminim bu kartlarla uğraşan herkes bir sistem kurma peşindedir.. Belki akıllı bir kapı sistemi ya da akıllı bir.. .Bunlar bizim yaptıklarımız.. Bakın onlar neler yapmış..

1.Person of İnterest (Dizi)
       
    Finch isminde herhangi bir dijital parmak izi bulunmayan bir yazılımcının icat ettiği bir makine.. Her şeyi, her an, her yerde görebilen ve izleyebilen bir makine.. İzlediklerini anlayan ve belki geleceği görebilen bir makine.. İnsanların davranışlarını çözmüş bir makine..  
   
    
    Zamanla kendi komut satırlarını yazan makine kendini geliştirmeye başladığında belki sıradanlıktan biraz  uzaklaşıyor dizi.. Ama gerçekten sıkıcı bilgisayar terimleri ile sıkan bir şey de değil.. 
    
     Gerek konuşmaları gerek ise kamera açılarıyla gerçekçi bir kalite sunuyor..  Ve sonuç olarak belki teknolojinin insan yaşamına en büyük faydasını ispatlıyorlar.. “irrelevant” olanları kurtararak..


 2.Chappie (Film)
   
     Daha bu yıl çıkan bu muhteşem film belki hepimizin hayalindeki aleti anlatıyor.. Bu aletin bir yaşamı var.. Bir ailesi.. Mafya bir ailesi.. Bir grup oyuncağı ve silahı.. Kendisine benzeyen ama kendisi olmayan bir grup aynı model robot arkadaşı.. Bir amacı.. Öğrenme isteği.. Ve sadece 5 günlük bir ömrü var bu robotun..
    
     Alet olarak nitelendirdiğim şeyin adı da aslında ‘Chappie’ ama bu bir sır sadece ailesinin ve onu icat eden mühendisin bildiği.. 

     Aslında filmin neredeyse bütün heyecanı ve muhteşemliği son 10 dakikasında diyebilirim.. Olaylar Chappie’ nin 5 günlük pil ömrü bitmeye yaklaştığında başlıyor.. Ha bir de bütün ailesinin ve mucitinin ölmesi var.. Ama bu ölüm işini çözmek onun için pek sorun olmuyor..

     Aslında evet bir robot ölümsüzlüğü buluyor.. Hem robotların.. Hem de insanların..


                                          


3. 6 Büyük Kahraman(Film)
    
     Geçtiğimiz yıl seyirciye sunulan bu animasyon insanın kanını kaynatıyor diyebilirim.. Filmin içindeki  birkaç olay dışındaki her şeyi ayrı ayrı yaşamak istiyorsunuz.. İnsana bir robot ile yapılacak sohbet kodlamaları hakkında gerçekten güzel fikirler veriyor..

     Aynı zamanda gerçekten kaliteli esprileri ile insanı kırıp geçiriyor.. Ve bir bakıma insanın çizgifilmlere karşı olan önyargılarını parçalıyor diyebilirim..

     Ve gerçekten bütün bunları yaparken birazcık da insanlık dersi vermiyor değil.. Bu animasyon her şeyi aynı anda yapıyor..

     Bu filmin hayranıyım.. Bence hemen izlemelisiniz.. 

                                                

4. MR. Robot (Dizi)
     Sadece ilk sezonunun ilk bölümü yayınlanmış olan bu dizi belki de “best of hacker” diyebileceğimiz bir gencin yaşamını anlatıyor..

      İlk bölümünde çocuk pornosu yayınlayan bir adamın fişini çeken bu hacker aynı günlerde gizli bir hacker topluluğu ile tanışıyor.. Tabi ki tanışır tanışmaz gruba katılıyor diye bir şey yok.. Bilgisayar korsanımız olan Elliot’ın aynı zamanda çalıştığı bir yer var.. Bir siber güvenlik şirketi tarzında bir şey.. Tabi bu işi ne kadar umursadığını siz de tahmin edebilirsiniz..
 
     Diğer bölümlerinin de heyecanlı ve bol aksiyonlu olacağını düşündüğüm bu diziyi de en sevdiğim dizi ve filmlerin arasına yerleştirebilirim..
Sonraki
« Prev Post
Önceki
Next Post »

1 yorum:

Click here for yorum
24 Ağustos 2015 16:56 ×

mr robot güzel dizi tavsiye ederim gerçek manada linuxun ne kadar güvenli kolay ve kullanışlı olduğunu daha ilk bölümden anlayabilirsiniz

Selamat BirBlogger dapat PERTAMAX...! Silahkan antri di pom terdekat heheheh...
Balas
avatar
admin

Konu Dışı Yüz ifadelerini GösterYüz ifadelerini gizle

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Yorumlarınız için teşekkürler :)